Agar
Opis
Co to jest Agar?
Agar to pewien rodzaj alg posiadających żelujące właściwości. Nazywany też „morską żelatyną” jest produktem naturalnym, pochodzenia roślinnego, odpowiednim dla wegan. Pozyskiwany jest głównie u wybrzeży Japonii z krasnorostów. Ze względu na coraz większe zainteresowanie jego uprawy występują również na innych obszarach. Jego hodowla jest dość kłopotliwa, ponieważ rośnie na głębokości 30m.
Waga netto: do wyboru 20 lub 100g |
Skład: Agar 100% |
Kraj pochodzenia: Hiszpania |
Służy jako zamiennik popularnej żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Agarem zagęścimy dżemy, czy ugotujemy galaretki.
Agar a odchudzanie
Substancja ta tylko w 10% trawi się w naszych organizmach. Posiada bardzo dużo błonnika i nadaje uczucie sytości dzięki czemu idealnie sprawdzi się w dietach redukcyjnych. Dodatkowo jest bardzo nisko kaloryczny.
Jak stosować?
Agar stosuje się zazwyczaj w ilości jednej, dwóch łyżeczek na litr wody. Najpierw należy namoczyć go w wodzie lub mleku, a następnie gotować przez 5-10 minut.
Informacje żywieniowe: | |
Bez dodatku cukru | Tak |
Bez soli | Tak |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez mleka | Tak |
Bez jajek | Tak |
BIO | Nie |
Gluten | możliwy |
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.