Instytut Kawy Herbata Barwy Afryki
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Herbata Barwy Afryki
Barwy Afryki to wyjątkowa mieszanka rooibosa, która łączy naturalną słodycz czerwonokrzewu afrykańskiego z egzotycznymi dodatkami. Skórka pomarańczy i papaja nadają naparowi owocowej lekkości, imbir i czerwony pieprz delikatnie rozgrzewają, a kwiaty lawendy, pomarańczy i bławatka dodają subtelnego aromatu.
Zawartość
Rooibos medium cut, papaja kandyzowana, imbir, skórka pomarańczy, czerwony pieprz, kwiat lawendy, kwiat pomarańczy, płatki bławatka
Sposób parzenia
2 g suszu zalać 100 ml wody w temperaturze około 96 stopni Celsjusza, parzyć 4-6 minut
- Dla wydobycia wszystkich właściwości rooibosu można zalewać go wrzątkiem.
- Nie da się go przeparzyć.
- Nie jest konieczne oddzielanie suszu od naparu po zaparzeniu.
Smak i aromat
Napar ma głęboki, słomkowy lub jasnoczerwony kolor i aromat orientalnych nut smakowych.
Bogactwo składników i aromatu
Rooibos (medium cut) – naturalnie słodki i pozbawiony teiny, dzięki czemu nie pobudza, a wręcz działa uspokajająco. Jest bogaty w antyoksydanty, które wspierają odporność i chronią przed stresem oksydacyjnym. Korzystnie wpływa na trawienie i jest łagodny dla żołądka.
Papaja kandyzowana – oprócz egzotycznego smaku dostarcza enzymów wspierających trawienie i metabolizm.
Imbir – działa rozgrzewająco, przeciwzapalnie i wspomaga trawienie.
Skórka pomarańczy – nadaje cytrusowego aromatu i dostarcza naturalnych olejków eterycznych o działaniu relaksującym.
Czerwony pieprz – dodaje delikatnej pikantności i rozgrzewa organizm. Pobudza metabolizm i wspomaga trawienie.
Kwiat lawendy – działa uspokajająco, pomaga w redukcji stresu i poprawia jakość snu.
Kwiat pomarańczy – ma subtelny, kwiatowy aromat i działa kojąco. Wspomaga trawienie, relaksuje i może łagodzić napięcie nerwowe.
Płatki bławatka – nadają naparowi pięknego wyglądu i delikatnie słodkawego smaku.
Sposób przechowywania:
Czy wiesz, że ...?
- Czerwonokrzew rośnie wyłącznie w Republice Południowej Afryki, w górach Cederberg, gdzie panują specyficzne warunki klimatyczne.
- Naturalnie słodki smak – ma subtelne, miodowe nuty, dlatego często nie wymaga dodatkowego słodzenia.
- Tradycyjny napój południowoafrykańskich plemion – Rooibos był stosowany przez rdzennych mieszkańców RPA już setki lat temu, głównie jako naturalny środek na różne dolegliwości zdrowotne.
- Można pić na zimno – Rooibos doskonale sprawdza się jako baza do mrożonej herbaty. Wystarczy zaparzyć go mocniej, schłodzić i dodać plasterki cytryny, pomarańczy lub odrobinę miodu.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.