Kakao w proszku 500g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kakao w proszku 500 g - czy jest zdrowe?
Kakao w proszku to nie tylko pyszny dodatek do napojów i deserów, ale także skarbnica zdrowia. Bogate w antyoksydanty, flawonoidy i magnez, wspiera zdrowie serca, poprawia funkcje mózgu, a także ma działanie przeciwzapalne i relaksujące. Dodatkowo chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV, będąc naturalnym źródłem cennych składników odżywczych.
Kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu (10-12%) o intensywnie gorzkim smaku, bez dodatków, dzięki niższej zawartości tłuszczu, jest lżejszą, ale równie smaczną opcją, idealną do koktajli, szejków, placków, naleśników oraz rozgrzewającego napoju na chłodne wieczory.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 500 g kakao w proszku.
Skład:
- kakao (zawartość tłuszczu 10-12%)
Wartości odżywcze produktu w 100 g
|
|
Wartość energetyczna
|
1242 kJ
301 kcal
|
Tłuszcz
|
10 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe
nasycone
|
5,96 g
|
Węglowodany
|
7,95 g
|
- w tym cukry
|
1,95 g
|
Błonnik
|
50,48 g
|
Białko
|
19,98 g
|
Sól*
|
0,01 g
|
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
Kakao w proszku - czy jest zdrowe?
Kakao w proszku jest nie tylko pyszną przyprawą do ciast, napojów czy deserów, ale również posiada wiele prozdrowotnych właściwości, potwierdzonych badaniami naukowymi. Dzięki zawartości cennych składników odżywczych, kakao może wspomagać zdrowie na kilka sposobów:
Korzyści zdrowotne kakao:
-
Bogactwo antyoksydantów: Kakao w proszku zawiera flawonoidy, które są silnymi antyoksydantami. Badania wykazują, że mogą one wspierać zdrowie serca, poprawiać krążenie i zmniejszać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
-
Wspomaga funkcje mózgu: Flawonoidy zawarte w kakao mogą poprawić funkcje poznawcze, zwiększając przepływ krwi do mózgu. Regularne spożywanie kakao może poprawić pamięć i koncentrację.
-
Właściwości przeciwzapalne: Kakao ma działanie przeciwzapalne, co może pomóc w redukcji stanów zapalnych w organizmie.
-
Wspiera zdrowie psychiczne: Zawartość magnezu w kakao ma działanie relaksujące, poprawia nastrój i może zmniejszyć objawy depresji.
-
Ochrona skóry: Kakao jest bogate w polifenole, które mogą chronić skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi przez promieniowanie UV.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.