Instytut Kawy Kawa Brazylia Mumbuca

Brazylia Mumbuca.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł

Cena regularna:

62.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401215515

Opis

Kawa Brazylia Mumbuca

Brazylia Mumbuca to kawa o harmonijnym, łagodnym smaku i niskiej kwasowości. Jej aromat urzeka nutami orzechów i subtelnej słodyczy toffi, a aksamitna tekstura otula podniebienie. W smaku wyczuwalne są mirabelki, które dodają delikatnej owocowej świeżości, doskonale współgrając z orzechową głębią. Idealna propozycja dla miłośników zbalansowanych, przyjemnych kaw.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Brazylia

Region

Campo des Vertentes
Odmiana Yellow Catucai
Wysokość upraw

1010 m n.p.m.

Obróbka natural
Kwasowość niska
Nuty smakowe orzechy, tofii, mirabelki
 
Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.
 
Kawa Brazylia Mumbuca Instytut Kawy

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Po zbiorach owoce kawowca z farmy Mumbuca trafiają do mokrego młyna, gdzie przechodzą staranny proces selekcji. Najpierw są oczyszczane z zanieczyszczeń za pomocą powietrza i sit, następnie myte w zbiornikach, gdzie lekkie ziarna oddziela się od cięższych, a na końcu sortowane według stopnia dojrzałości, co zapewnia jednorodność partii. Po usunięciu skórki i śluzu ziarna suszą się na słońcu przez około dwa dni, a następnie trafiają do obrotowych suszarek mechanicznych, gdzie w kontrolowanej temperaturze uzyskują optymalny poziom wilgoci.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl