Instytut Kawy Kawa Kostaryka Tarrazu
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kawa Kostaryka Tarrazu Ziarna lub mielona
Kostaryka Tarrazu to aromatyczna 100% arabica z Kostaryki, gdzie jej uprawy sięgają roku 1779. Wulkaniczne gleby oraz klimat sąsiadującego Pacyfiku silnie wpływają na jej oryginalny smak. Region w którym powstaje "Costa Rica" to Tarrazu, malowniczy, górski obszar.
Kawa Kostaryka Tarrazu ziarna lub mielona. Jaką wybierasz? Napisz w uwagach przy zamówieniu.
Bardzo wysoki poziom upraw, bo aż 1600m n.p.m. ma bardzo pozytywny wpływ na wyrazistość smaku i aromatu. Mokra obróbka kawy dodaje szlachetności i jakości dzięki bardzo dokładnemu ich oczyszczeniu. Życie i utrzymanie mieszkańców kawy uzależnione jest głownie od sprzedaży kawy dlatego jej produkcja kawy jest bardzo staranna i dokładna.
Kraj: Kostaryka
Region: Tarrazu
Odmiana: Caturra, Catuai
Wys. Upraw: 1600m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty: karmel, czekolada, nuty kwiatowe, wiśnie
Kwasowość: niska, owocowa
Jak powszechnie wiadomo do kawy najlepiej smakuje coś słodkiego :) Jednak nie musi to być od razu coś niezdrowego.
U nas znajdziesz świetne zamienniki słodyczy. Czekolady bez dodatku cukru, orzechy oraz tak świetne suszone owoce jak daktyle, banany czy żurawina. Wszystkie te składniki smakują idealnie do kawy, a już niesamowicie będą smakować gdy połączysz je ze sobą. Czekolada plus orzechy, lub daktyle i słodkie orzechy nerkowca.
Pyszne prawda?
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.