Instytut Kawy Kawa Etiopia Chuco

Etiopia Chucho.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 42,00 zł

Cena regularna:

42.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 42 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Wyjątkowa arabika z Afryki, wyróżniająca się intensywną owocową nutą różowego grejpfruta, harmonijnie połączoną ze słodyczą kruszonki. Charakteryzuje się idealnym balansem między wyrazistą kwasowością a delikatną słodyczą, co sprawia, że jest niezwykle gładka w odbiorze. Doskonały wybór dla miłośników espresso i kaw czarnych, którzy cenią bogaty, wielowymiarowy profil smakowy.

Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona.

100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Region

Chuco
Odmiana Heirloom
Wysokość upraw

1950 m n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość średnia
Nuty smakowe różowy grejpfrut, maliny, kruszonka
Przeznaczenie

kolba, kawiarka, automat

Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny.

Kawa Etiopia Chucho

Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku.


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Kawa z historią

Etiopia to kolebka kawy, a region Chucho słynie z upraw najwyższej jakości arabiki. Położony na wysokościach sprzyjających powolnemu dojrzewaniu ziaren, oferuje kawę o wyjątkowym profilu smakowym. Żyzne gleby, tropikalny klimat i tradycyjne metody obróbki nadają ziarnom intensywną owocowość z wyraźnymi nutami różowego grejpfruta, przełamanymi subtelną słodyczą. Kawa z Chucho to harmonijne połączenie cytrusowej kwasowości i gładkiego finiszu – doskonała dla miłośników czarnej kawy oraz espresso.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl