Instytut Kawy Kawa Gwatemala Robusta San Marcos

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,00 zł

Cena regularna:

39.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 39 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: E573-63869_20241021184328

Opis

Kawa GWATEMALA ROBUSTA SAN MARCOS

Gwatemala El Pacifico to 100% Robusta z regionu San Marcos. Kawowiec tam uprawiany jest z dużą dbałością o szczegóły dzięki czemu owoce można śmiało porównywać do dobrej jakości arabiki. Jest to nowy trend na rynku i w najbliższych latach będziemy obserwować wysyp robust, które będą oceniane tak jak arabiki jakości speciality.

Idealnie nada się do przygotowywania kaw w ekspresach ciśnieniowych. Gęsta crema oraz bogaty smak to w skrócie Gwatemala El Pacifico.

Kawa z gatunku Robusta, ziarnista, palona.

100% Robusta, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania

Region San Marcos
Wysokość upraw 1100 m n.p.m.
Obróbka mokra
Kwasowość niska
Nuty smakowe czekolada, owoce cytrusowe, migdały
Przeznaczenie kawiarka, kolba, automat
 
Kawa GWATEMALA ROBUSTA SAN MARCOS

Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku.


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowy sposób produkcji

Region San Marcos, uznawany za stolicę gwatemalskiej kawy, słynie z unikalnych warunków uprawy – żyznych wulkanicznych gleb, wilgotnego klimatu i bliskości Oceanu Spokojnego. To właśnie tutaj, na wysokości 1100 m n.p.m., dojrzewają ziarna o wyjątkowej intensywności smaku.

Dzięki bogatej tradycji kawowej Gwatemali oraz wsparciu Krajowego Stowarzyszenia Kawy (Anacafé), lokalni plantatorzy produkują kawę o pełnym, czekoladowo-owocowym profilu z wyczuwalnymi nutami kakao, migdałów i cytrusów. Wysoka zawartość kofeiny sprawia, że to doskonały wybór dla miłośników mocnych, energetyzujących naparów.

Idealna do ekspresów ciśnieniowych, gdzie zachwyca gęstą cremą i głębią smaku. Jeśli szukasz kawy o wyrazistym charakterze i intensywnym aromacie, Gwatemala San Marcos to propozycja dla Ciebie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl