Instytut Kawy Kawa India Karnataka Plantation AA

Indiana kartakana.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 42,00 zł

Cena regularna:

42.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 42 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Wyjątkowa arabika z Indii, wyróżniająca się bogatym i złożonym profilem smakowym. Jej duże, starannie selekcjonowane ziarna dojrzewają dłużej, co nadaje kawie głęboki, czekoladowo-kakaowy aromat, przełamany korzennymi i dymnymi nutami. Subtelna cytrusowa kwasowość doskonale równoważy intensywność smaku, tworząc harmonijną całość. Idealna dla miłośników espresso i kaw czarnych, którzy cenią wyrazisty, pełen charakteru napar.

Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona.

100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Region

Karnataka
Odmiana Caturra, Catuai
Wysokość upraw

1000 - 1500 m n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość niska
Nuty smakowe czekolada, orzech, przyprawy korzenne
Przeznaczenie

kolba, kawiarka, automat

Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny.

Kawa indiana karnataka plantacja aa

Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku.


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Kawa z długą tradycją

Indie to jeden z czołowych producentów kawy na świecie, a region Karnataka od wieków słynie z doskonałych plantacji. Historia kawy w Indiach sięga XVII wieku, gdy muzułmański pielgrzym przemycił pierwsze ziarna z Jemenu, dając początek tutejszym uprawom. Ciepły, wilgotny klimat i żyzne gleby sprzyjają dojrzewaniu kawowców, nadając ziarnom intensywny, głęboki smak. Oznaczenie Plantation AA świadczy o najwyższej jakości kawy – większe ziarna dojrzewają dłużej, co wzbogaca ich profil o czekoladowo-korzenne nuty, przełamane subtelną cytrusową kwasowością. To kawa pełna charakteru, idealna do espresso i kaw czarnych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl