Instytut Kawy Kawa Kolumbia San Gabriel

Kolumbia San Gabriel.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł

Cena regularna:

79.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 79 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401144747

Opis

Kawa Kolumbia San Gabriel

Kolumbia San Gabriel – Papayo Bourbon to kawa o intensywnym, korzenno-ziołowym profilu, uprawiana na wysokości 1700–2000 m n.p.m. w regionie Palestina. Pochodzi z rzadkiej odmiany Papayo Bourbon, a dzięki naturalnej obróbce zachwyca nutami anyżu, goździków i cynamonu, z intrygującym akcentem przypominającym Jägermeistera. Średnia kwasowość dodaje lekkości, a pełnię smaku najlepiej odkrywa w metodach przelewowych. To propozycja dla tych, którzy w kawie szukają nieoczywistych doznań.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kolumbia

Region

Palestina
Odmiana Papayo Bourbon
Wysokość upraw

1700 - 2000 m.n.p.m

Obróbka natural
Kwasowość średnia
Nuty smakowe anyż, cynamon, jagermeister, goździki

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

 

 Kawa Kolumbia San Gabriel


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka natural anaerobic to unikalna metoda fermentacji ziaren kawy, która nadaje jej intensywny, złożony profil smakowy. Świeżo zebrane owoce kawowca umieszcza się w szczelnych zbiornikach, gdzie fermentują w środowisku beztlenowym. W wyniku tego procesu cukry i enzymy w miąższu owocu rozwijają głębokie, owocowe nuty, często z akcentami tropikalnych owoców, czerwonego wina czy przypraw korzennych. Po fermentacji ziarna są suszone na słońcu, co dodatkowo wzmacnia ich naturalną słodycz i intensywność aromatu. To metoda wybierana przez miłośników kawy poszukujących wyjątkowych, nietuzinkowych doznań smakowych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl