Instytut Kawy Kawa Kolumbia Villa Betulia

Kolumbia Villa Betulia kawa.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł

Cena regularna:

79.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 79 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331153558

Opis

Kawa Kolumbia Villa Betulia

Kolumbia Villa Betulia to kawa o intensywnie owocowym aromacie, który zawdzięcza obróbce natural anaerobic. Jej profil smakowy łączy egzotyczne nuty owoców tropikalnych z naturalną słodyczą ananasa i karmelu, przełamaną subtelną kwasowością. Złożona i dynamiczna, z każdym łykiem rozwija się na podniebieniu, oferując niepowtarzalne doznania smakowe. Idealna dla tych, którzy cenią kawy o bogatym, wielowymiarowym charakterze.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kolumbia

Region

Acevedo
Odmiana Pink Bourbon
Wysokość upraw

1600 - 1800 m.n.p.m.

Obróbka natural anaerobic
Kwasowość średnia
Nuty smakowe ananas, karmel, brzoskwinia, owoce tropikalne
 
 

Kawa Kolumbia Villa Betulia


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka natural anaerobic to unikalna metoda fermentacji ziaren kawy, która nadaje jej intensywny, złożony profil smakowy. Świeżo zebrane owoce kawowca umieszcza się w szczelnych zbiornikach, gdzie fermentują w środowisku beztlenowym. W wyniku tego procesu cukry i enzymy w miąższu owocu rozwijają głębokie, owocowe nuty, często z akcentami tropikalnych owoców, czerwonego wina czy przypraw korzennych. Po fermentacji ziarna są suszone na słońcu, co dodatkowo wzmacnia ich naturalną słodycz i intensywność aromatu. To metoda wybierana przez miłośników kawy poszukujących wyjątkowych, nietuzinkowych doznań smakowych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
BIO Spirulina sproszkowana 200g
BIO Spirulina sproszkowana 200g

21,90 zł

szt.
Pestki dyni
Pestki dyni

24,90 zł

Siemię lniane
Siemię lniane

3,50 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl