Instytut Kawy Kawa Meksyk Finca Don Rafa

Kawa Meksyk Finca Don Rafa.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł

Cena regularna:

62.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331182732

Opis

Kawa Meksyk Finca Don Rafa

Kawa z regionu Las Margaritas w Meksyku, oparta na odmianie Pache, zachwyca intensywnym i złożonym profilem smakowym dzięki obróbce natural anaerobic. Dominujące nuty suszonych czerwonych owoców nadają jej wyrazistą słodycz, którą doskonale uzupełniają subtelne akcenty karmelu. Całość przełamuje delikatna, owocowa kwasowość wiśni, tworząc harmonijną i pełną głębi kompozycję. To propozycja dla tych, którzy cenią kawy o bogatym, słodko-owocowym charakterze i aksamitnej strukturze.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Meksyk

Region

Las Margaritas
Odmiana Pache
Wysokość upraw

1250 - 1600 m.n.p.m.

Obróbka natural anaerobic
Kwasowość średnia
Nuty smakowe suszone czerwone owoce, wiśnie, karmel

Kawa Meksyk Finca don Rafa przelewowa Instytut Kawy


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka natural anaerobic to unikalna metoda fermentacji ziaren kawy, która nadaje jej intensywny, złożony profil smakowy. Świeżo zebrane owoce kawowca umieszcza się w szczelnych zbiornikach, gdzie fermentują w środowisku beztlenowym. W wyniku tego procesu cukry i enzymy w miąższu owocu rozwijają głębokie, owocowe nuty, często z akcentami tropikalnych owoców, czerwonego wina czy przypraw korzennych. Po fermentacji ziarna są suszone na słońcu, co dodatkowo wzmacnia ich naturalną słodycz i intensywność aromatu. To metoda wybierana przez miłośników kawy poszukujących wyjątkowych, nietuzinkowych doznań smakowych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl