Instytut Kawy Kawa Nikaragua El Limoncillo

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł

Cena regularna:

62.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401162802

Opis

Kawa Nikaragua El Limoncillo

Nikaragua El Limoncillo to kawa jakości speciality pochodząca z rodzinnej plantacji w regionie Matagalpa. Dzięki starannej uprawie i selekcji zachwyca delikatnymi nutami owoców pestkowych, trzciny cukrowej i jabłka, które najpełniej rozwijają się w metodach przelewowych. To harmonijna i zbalansowana propozycja dla miłośników subtelnej słodyczy i owocowej świeżości.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Nikaragua

Region

Matagalpa
Odmiana Red Catuai, Red Pacamara, Javanica, Caturra, Ethiosar, Yellow Pacamara
Wysokość upraw

1700 - 2000 m.n.p.m

Obróbka washed
Kwasowość wysoka, owocowa
Nuty smakowe owoce pestkowe, trzcina cukrowa, jabłko
 
Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.
 
Kawa Nikaragua El Limoncillo Instytut Kawy

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka mokra (washed) to proces, który wydobywa czystość i wyrazistość smaku ziaren, czyniąc je idealnymi do metod przelewowych. Świeżo zebrane owoce kawowca są najpierw pozbawiane miąższu, a następnie poddawane fermentacji w wodzie, gdzie enzymy usuwają resztki śluzu otaczającego ziarna. Po dokładnym płukaniu są suszone, co pozwala zachować ich naturalną kwasowość i lekkość. Dzięki tej metodzie kawa zyskuje bardziej przejrzysty, zbalansowany profil smakowy, często z nutami cytrusów, kwiatów i owoców pestkowych. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią subtelną słodycz i delikatne, orzeźwiające akcenty w kawie przelewowej.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
OstroVit MgZB Ultra 120 tabletek
OstroVit MgZB Ultra 120 tabletek

16,80 zł

szt.
Dżem z czarnej porzeczki 315g
Dżem z czarnej porzeczki 315g

14,90 zł

szt.
OstroVit Żeń-Szeń Syberyjski 120 tabletek
OstroVit Żeń-Szeń Syberyjski 120 tabletek

19,90 zł

Cena regularna:

21,90 zł

Najniższa cena: 21,90 zł
szt.
Baton proteinowy Muscle Up
Baton proteinowy Muscle Up

5,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl