Kawa Nikaragua Las Campanillas - ziarna
Opis
NIKARAGUA LAS CAMPANILLAS
Nikaragua Las Campanillas to w 100% arabika. Kawa ta uprawiana jest dość wysoko, a dokładnie 1250 m n.p.m. co niepozostaje bez znaczenia dla twardości ziaren oraz wyrazistości aromatu. Czym kawa uprawiana jest wyżej tym ziarna stają się bardziej gładkie oraz nabierają twardości.
Takie warunki upraw znajdziemy w Ameryce środkowej, a dokładnie w Nikaragui w regionie Las Campanillas. Wilgotny i gorący klimat idealnie sprzyja uprawą kaw. Gleba na której rośnie Nikaragua jest bardzo żyzna dzięki pyłom wulkanicznym. Dokładnie z tego miejsca pochodzi ta pyszna kawa. Morele, orzechy i czekolada to główne nuty smakowe. Pijąc Nikarague poczujesz również owocową kwaskowatość.
Wyjątkowa wyrazistość w aromacie i smaku kawa zawdzięcza również obrabianiu ziaren metoda mokrą. Wyborny smak najlepiej wyczujesz pijąc ją pod postacią kawy czarnej oraz espresso.
Warto podawać po zaparzeniu w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, automatycznym, a także przelewowym.
Region: Las Campanillas
Wysokość upraw:1250 m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: czekolada deserowa, orzechy, morele
Kwasowość: średnia, owocowa
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.