Instytut Kawy Kawa Rwanda Cafe des Mamas

Rwanda Cafe des Mamas.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 59 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401224152

Opis

Kawa Rwanda Cafe des Mamas

Rwanda Cafe des Mamas to wyjątkowa arabika z regionu Gicumbi, stworzona z myślą o metodach przelewowych. Ziarna odmiany Red Bourbon, uprawiane na żyznych, wulkanicznych glebach i na dużych wysokościach, przechodzą obróbkę na sucho, co nadaje kawie bogaty i złożony smak.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Rwanda

Region

Red burbon
Odmiana Yellow Catucai
Wysokość upraw

1450 - 1500 m n.p.m.

Obróbka natural
Kwasowość średnia
Nuty smakowe owoce leśne, kwiat pomarańczy, mleczna czekolada
 
Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.
 
Kawa Rwanda Cafe de Mamas przelewowa Instytut Kawy

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Stacja obróbki Nova Coffee, wcześniej należąca do spółdzielni COOGIPROCA, to miejsce o ogromnym znaczeniu dla rozwoju lokalnej kultury kawowej. Od lat wspiera plantatorów, a szczególny nacisk kładzie na rozwój kobiet w branży kawowej – obecnie ponad 90% jej pracowników to kobiety. Dzięki ich wiedzy, zaangażowaniu i precyzyjnej pracy powstaje kawa o wyjątkowej jakości.

Po zbiorach owoce kawowca trafiają do stacji, gdzie przechodzą staranną selekcję. Następnie poddawane są obróbce na sucho, co oznacza, że suszą się w pełni naturalnie, w promieniach afrykańskiego słońca, aż do momentu uzyskania idealnej wilgotności. Proces ten pozwala wydobyć głębię smaku, podkreślając charakterystyczną dla regionu słodycz i bogaty profil sensoryczny.

Każda filiżanka tej kawy to nie tylko wyjątkowy smak, ale także symbol pasji i wytrwałości rwandyjskich plantatorek, które swoją codzienną pracą tworzą kawę o niezwykłym charakterze.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl