Instytut Kawy Kawa Salvador Apaneca

Kawa Salvador Apaneca.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 139,00 zł

Cena regularna:

139.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 139 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250327163042

Opis

Kawa Salvador Apaneca

Salvador SHG to kawa pochodząca z regionu Apaneca, gdzie wysokogórne uprawy sprzyjają powolnemu dojrzewaniu ziaren i rozwinięciu ich bogatego smaku. SHG (Strictly High Grown) oznacza, że ziarna pochodzą z plantacji na wysokości powyżej 1200 m n.p.m., co gwarantuje ich najwyższą jakość i bardziej złożony profil smakowy. Kawa charakteryzuje się niską kwasowością oraz harmonijnym połączeniem nut czekolady, karmelu i owoców leśnych. Doskonale sprawdzi się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych, podkreślając swoją słodycz i aksamitną teksturę. To doskonały wybór dla miłośników pełnych, dobrze zbalansowanych smaków.

Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona.

100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Region

Apaneca
Odmiana Bourbon, Pacas, Catimor
Wysokość upraw

1200-1500 m n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość niska
Nuty smakowe czekolada, karmel i owoce leśne
Przeznaczenie

kolba, kawiarka, automat

Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny.

Salvador apaneca

Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku.


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowy sposób uprawy

Salwador, choć jest najmniejszym kraj Ameryki Centralnej, słynie z kaw uprawianych na żyznych, wulkanicznych glebach. Wilgotny klimat i górzyste tereny sprzyjają naturalnej i ekologicznej uprawie, bez potrzeby stosowania pestycydów. Ziarna oznaczone jako SHG (Strictly High Grown) dojrzewają powyżej 1200 m n.p.m., co gwarantuje ich najwyższą jakość i bogaty smak. Rocznie w Salwadorze produkuje się od 500 000 do 600 000 worków kawy.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
Instytut Kawy Zestaw "Poznajmy się!"
Instytut Kawy Zestaw "Poznajmy się!"

149,00 zł

szt.
Instytut Kawy Zestaw "Na dobry start!"
Instytut Kawy Zestaw "Na dobry start!"

329,00 zł

szt.
Instytut Kawy Kawa Scrambler
Instytut Kawy Kawa Scrambler

34,00 zł

Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"
Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"

595,00 zł

Cena regularna:

714,00 zł

Najniższa cena: 139,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl