Mak niebieski 200g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mak niebieski 200 g - jakie ma właściwości?
Mak niebieski – właściwości tego drobnego, niepozornego ziarenka mogą zaskoczyć! Jest nie tylko pysznym dodatkiem do wypieków, ale też bogactwem wapnia, żelaza, magnezu i błonnika. Dzięki wysokiej zawartości zdrowych tłuszczów wspiera pracę serca, a obecne w nim antyoksydanty pomagają w walce z wolnymi rodnikami. W kuchni polskiej to klasyka, ale warto włączyć go do diety nie tylko od święta. Naturalny, nieprzetworzony – idealny dla tych, którzy chcą łączyć smak z wartościami odżywczymi.
Zawartość:
200 g ziaren maku niebieskiego
Skład:
- Mak niebieski
Wartości odżywcze produktu w 100 g
|
|
Wartość energetyczna
|
2000 kJ/
478 kcal
|
Tłuszcz
|
42,9 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
5,5 g
|
Węglowodany
|
24,7 g
|
w tym cukry
|
1,4 g
|
Błonnik
|
20,5 g
|
Białko
|
20,1 g
|
Sól*
|
0,02 g
|
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
Mak niebieski - znasz jego właściwości?
✔ Bogaty w wapń – wspiera kości i zęby
✔ Zawiera żelazo i magnez – korzystnie wpływa na układ nerwowy
✔ Źródło błonnika – wspomaga trawienie i daje uczucie sytości
✔ Obecność zdrowych tłuszczów – wspiera serce i układ krążenia
✔ Naturalne antyoksydanty – pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.