Chipsy kokosowe
Opis
Chipsy kokosowe powstają z miąższu kokosowego. Cienkie chrupiące płatki charakteryzujące się słodkawym smakiem będą idealną przekąską i zamiennikiem wszelkich słodyczy.
Chipsy kokosowe świetnie komponują się z ciastami i deserami ale przede wszystkim wyśmienicie dopełniają smakiem poranną porcję musli lub granoli.
Warto zwrócić uwagę na ilość błonnika zawartą w kokosie oraz chipsach kokosowych. Dzięki wysokiej zawartości błonnika chipsy kokosowe pozytywnie wpływają na pracę jelit. Udowodniono również, że składniki zawarte w miąższu kokosowym wpływają korzystnie na florę bakteryjną jamy ustnej. Zapobiegają rozwojowi próchnicy oraz hamują rozwój drożdżaków, które powodują rozwój bolesnych aft i pleśniawek.
Zawartość:
250g chipsy kokosowe
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.