Mak niebieski 200g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mak jest znany od wieków, natomiast kojarzy się głównie z potrawami świątecznymi. Jednak możemy go jeść przez cały rok. Głównie wykorzystywany jest do wyrobów cukierniczych, bułek, bułek słodkich, chlebów czy ciast.
Mak nie tylko nadaje wspaniały smak potrawom i wypiekom ale jest również bogatym źródłem składników mineralnych takich jak wapń i fosfor. Co więcej jest też źródłem magnezu, cynku, miedzi, potasu, żelaza kwasu foliowego oraz witamin A, D, E.
Należy wspomnieć, że mak pochodzi z grupy węglowodanów nieprzyswajalnych jednak ze względu na błonnik pokarmowy zawarty w ziarnach maku jest on ważny dla pracy jelit , wspomaga trawienie oraz detoksykację.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 200g ziaren maku niebieskiego.
Skład:
- mak niebieski
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.