Mąka gryczana 1000g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mąkę gryczaną białą wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki. Mąka ta idealnie nadaje się do chleba, jednak należy pamiętać by łączyć ją z mąką pszenna. Mąka gryczana jest ciężka i właściwie nie zawiera glutenu dlatego pieczywo z samej mąki gryczanej będzie się rozpadać. Mąka gryczana ma charakterystyczny zbożowy zapach, zawiera dużo białka, skrobi, węglowodanów i błonnika. Ponadto bogata jest w aminokwasy, składniki mineralne (potas, fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, mangan, sód) i witaminy (E, z gr. B, kwas foliowy).
Wartości odżywcze produktu w 100 g
|
|
Wartość energetyczna
|
1539 kJ / 367 kcal
|
Tłuszcz
|
2,7 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,6 g
|
Węglowodany
|
68,6 g
|
w tym cukry
|
0 g
|
Błonnik
|
5,9 g
|
Białko
|
14 g
|
Sól*
|
<0,01 g
|
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 1kg mąki gryczanej białej.
Skład:
- mąka gryczana biała typ 750
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.