OstroVit Beta-Alanina 200 g naturalny
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Beta-Alanina 200 g naturalny
Składniki
Beta-alanina.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza
Składniki aktywne | Na 100 g | Na porcję | Na 3 porcje |
---|---|---|---|
Beta-alanina | 100 g | 800 mg | 2400 mg |
OstroVit Beta-Alanina to wysokiej jakości suplement diety, który stanowi źródło beta-alaniny. To preparat o prostym składzie i naturalnym smaku, dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku. To produkt stworzony z myślą o sportowcach i osobach aktywnych fizycznie, którym zależy na uzupełnieniu diety w wartościowy związek.
Sposób użycia
Porcję 800 mg (1 płaska miarka) wymieszać w 100 ml wody lub soku. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania (1 ml). Spożywać 3 razy dziennie po 800 mg z posiłkiem.
Jednorazowe spożycie beta-alaniny w ilości powyżej 800 mg może powodować działania niepożądane (mrowienie, drętwienie). Wskazane jest spożywanie jednorazowej porcji 800 mg z zachowaniem przynajmniej 3-godzinnej przerwy pomiędzy poszczególnymi porcjami jednostkowymi produktu.
Produkt przeznaczony dla osób o zwiększonej aktywności fizycznej.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diet. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na, którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OstroVit Beta-Alanina - skoncentrowane źródło cennego składnika
Beta-alanina to organiczny związek chemiczny zaliczany do aminokwasów endogennych, który wraz z L-histydyną stanowi prekursor karnozyny - niezwykle istotnego wśród osób aktywnych fizycznie dwupeptydu, który w ustroju występuje głównie w komórkach mięśniowych. Beta-alanina może być naturalnie syntetyzowana w organizmie człowieka, a także może być dostarczana do ustroju wraz z codzienną dietą - za źródła związku uznaje się przede wszystkim mięso i produkty mięsne.
Produkt wykazuje silne właściwości higroskopijne (silnie pochłania wilgoć). Tworzenie się zbryleń bądź jednolitej (zbitej) konsystencji nie jest oznaką utraty właściwości produktu. W takim przypadku należy rozdrobnić produkt na nowo.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.