Ryż do sushi 1000g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ryż do sushi charakteryzuje się lepkością i mlecznym kolorem. Dzięki lepkości krążki sushi nie rozpadają się, a odpowiednio dobrane dodatki nadają idealny smak całej potrawie.
W Polsce sushi jest już dobrze znane i popularne choć nadal jest uważane za dość wyszukane danie. Natomiast w Japonii jest to potrawa uznawana za "uliczne" tanie jedzenie , fast food.
ZAWARTOŚĆ
1000g ryżu do sushi
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1547 kJ / 370 kcal |
774 kJ /185 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g 0,2 g |
0,3 g 0,1 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
81,7 g 0 g |
40,85 g 0 g |
15 % 0 % |
Błonnik |
2,8 g |
1,4 g |
- |
Białko |
6,8 g |
3,4 g |
7 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.