Słonecznik łuskany
Opis
Słonecznik łuskany naturalny lub prażony świetnie komponuje się z owsianką, musli, wszelkiego rodzaju wypiekami czy sałatkami owocowymi. Podprażony słonecznik śmiało można zastosować jako posypka np. do kalafiora czy fasolki szparagowej. Zawiera nienasycone kwasy tłuszcze, głownie kwas oleinow, białka, poli-fenoli, które są naturalnymi przeciwutleniaczami. Dodatkowo w słoneczniku występują witaminy B, E oraz kwas foliowy. Spośród minerałów obecne są w słoneczniku: wapń, żelazo, selen, magnez, cynk oraz miedź.
Skład:
-
słonecznik
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.