Tapioka 500g
Opis
Tapioka to produkt pozyskiwany z bulwy manioku. Ma bardzo neutralny smak i zapach i jest produktem bezglutenowym. Sprawdza się w kuchni zarówno do potraw wytrawnych jak i słodkich. Często stosuje się ją w postaci mąki do zagęszczenia sosów i zup. Tapioka w postaci granulek idealnie sprawdzi się jako baza do puddingu z owocami. Należy ją ugotować z wodą lub mlekiem. Po przygotowaniu kulki skrobi pęcznieją i stają się przezroczyste.
Wartości odżywcze produktu w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 87,8 g |
w tym cukry | 3,3 g |
Błonnik | 0,9 g |
Białko | 0,2 g |
Sól* | 0,003 g |
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 500g tapioki.
Skład:
- skrobia z manioku
- woda
Sposób przygotowania:
Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 min., następnie w tym samym płynie ugotować do miękkości na bardzo małym ogniu, stale mieszając.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.s
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.