Szarlotka z kaszy jaglanej
Szarlotka z kaszy jaglanej to kolejna propozycja na pyszne śniadanie ale również zdrowy deser. Jak ją przygotować i z jakiś składników się składa zobaczcie sami poniżej:
Co będziesz potrzebować aby ją potrzebować:
1 kg jabłek lub duży słoik prażonych jabłek
200 g suchej kaszy jaglanej
1 bana
Garść daktyli suszonych
Cynamon według uznania ( u nas dużo) ;)
Jabłka ścieramy na tarce
Banan i daktyle zalewamy szklanka wody i miksujemy - można również zastąpić syropem daktylowy.
Wrzucamy wszystko do jednej miski z kaszą i cynamonem, dokładnie mieszamy i właściwie gotowe. Do piekarnika na około godzinę w 180°.
Idealnie smakuje na gorąco z odrobiną jogurtu naturalnego lub mascaprone. Ale świetnie sprawdzi sie tez jako przekąska na zimno w pudełko do pracy.
Więcej przepisów i porad treningowych oraz dietetycznych również na naszej grupie na FB. Dołącz do nas.
Udanego dnia i samych pyszności :)