OstroVit Glutamina 500 g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Glutamina 500 g
Glutamina – działanie i korzyści
Glutamina to aminokwas kluczowy dla regeneracji mięśni, odporności i prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. Wspiera odbudowę tkanek po intensywnym wysiłku fizycznym, redukuje uczucie zmęczenia oraz pomaga w utrzymaniu równowagi azotowej organizmu. Regularna suplementacja może przyczynić się do lepszej regeneracji, poprawy wydolności i wsparcia odporności. Wybierz wysokiej jakości glutaminę i zadbaj o pełną regenerację organizmu!
Składniki
L-glutamina, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Suplement diety w proszku. Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza
Składniki aktywne | Na porcję | Na 2 porcje |
---|---|---|
L-glutamina | 4633 mg | 9265 mg |
Sposób użycia
Porcję 5 g (1 miarka) wymieszać w 100-150 ml wody lub soku.
W dni treningowe pić dwie porcje dziennie: jedną bezpośrednio po przebudzeniu, drugą porcję po treningu. W dni nietreningowe pić jedną porcję po przebudzeniu.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OstroVit Glutamina - cenne źródło aminokwasu
L-glutamina - aminokwas białkowy, który może powstawać naturalnie w ustroju, jednak gdy organizm człowieka wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na cenny związek, np. podczas intensywnej aktywności fizycznej, składnik warto dostarczać do ustroju również z zewnątrz, wraz z codziennym jadłospisem lub w formie suplementów diety. L-glutaminę w pożywieniu można znaleźć przede wszystkim w mięsie, rybach, jajach, a także w mleku i produktach mlecznych oraz w suchych nasionach roślin strączkowych.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.