Łuska babki jajowatej 200g
Opis
Łuska babki jajowatej
Łuska babki jajowatej znajduje zastosowanie w medycynie roślinnej od zarania dziejów. Głównie w Indiach stosowało się babkę jajowatą do wspomagania układu pokarmowego. Babka jajowata to bogate źródło błonnika pokarmowego. Jest to produkt niskokaloryczny - 100 g produktu to około 180 kcal.
Waga Netto: 200g
Tak jak setki lat temu, tak i dzisiaj stosuje się babkę jajowatą do uregulowania pracy układu pokarmowego i zlikwidowania zaparć.
Działania rośliny potwierdzone zostały przez EMA czyli Europejską Agencję Leków.
Nasiona babki jajowatej stanowią źródło wielu cennych składników wykorzystywanych w medycynie naturalnej ale również w przemyśle kosmetycznym. Pełne są np. zdrowych tłuszczy, błonnika, antyoksydantów, śluzów, aukubiny, fitosteroli.
Babka jajowata będzie bardzo pomocna przy odchudzaniu. To zasługa zawartego w niej w dużej ilości błonnika – stanowi on prawie 80% związków znajdujących się w babce. Błonnik nie tylko przyspiesza przemianę materii i sprawia, że węglowodany wolniej się wchłaniają, ale również pęcznieje w żołądku, szybciej przynosząc uczucie sytości.
Łuska babki jajowatej ma właściwości zagęszczające dlatego będzie dobrym dodatkiem do półpłynnych dań takich jak owsianka, kaszka czy koktajle i musy.
Ma neutralny smak.
Składniki: łupina (łuska) nasienia babki jajowatej
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.