Mąka na zdrowe wypieki
Mąka na zdrowe wypieki to nasza oferta ponad 10 rodzajów zdrowych mąk do różnorodnych wypieków. Mamy dla Was tak wspaniałe pozycje jak mąka z tapioki, gryczana, jaglana czy mąka z amarantusa. Dzielą się one również pod względem typu co oznacza ilość substancji mineralnych po zmieleniu. Im ta liczba jest mniejsza tym substancji mineralnych jest mniej, a mąka jest bardziej miałka. Jeśli mąka jest wyższego typu to również ma w sobie więcej błonnika.
Zerknijcie na wpis poniżej aby dowiedzieć się jak stosować różne mąki.
Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowy 440g

Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowego bez dodatku cukrów 440g i dodatkowo obszerny opis jak zrobić jasny chleb bezglutenowy. Zapraszamy :)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa KETO 500g

Mieszanka KETO do wypieku chleba bezglutenowego 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka pszenna T-500

Mąka pszenna T 500 idealna do biszkoptów i ciasteczek.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Tapioka (skrobia z manioku) 400g

Mąka z tapioki wytwarzana jest z bulw manioku jadalnego w procesie mielenia manioku, który najpierw został poddany obróbce cieplnej. Jest to produkt o wysokiej zawartości skrobi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka migdałowa 500g

Mąka migdałowa 500g
Mąka migdałowa jest to jedna z najzdrowszych mąk. Powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca, czyli migdałów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Jak stosować mąkę
Mąki z nasion strączkowych będą miały dużo więcej białka. Gotowe produkty takie jak makarony przygotowane z tak wartościowych produktów będą dużo zdrowsze, wolniej przyswajalne i przełożą się na poprawę sylwetki w każdej diecie.
Różne mąki możecie łączyć ze sobą w różnych proporcjach. Takie połączenie pozwoli skorzystać z różnych właściwości każdej mąki. Warto zawsze wzbogacić mąkę pszenną innymi aby zwiększyć jej walory zdrowotne.
Mąk wskazanych powyżej raczej nie używamy do pieczenia chleba szczególnie jeśli nie mieszamy ich z pszenną lub żytnią odmianą. Powód jest prosty może nie wyrosnąć i wyjdzie nam taki trochę "placek mocy" ;). Za to nadadzą się one świetnie do deserów, ciast, placków oraz naleśników o których poczytacie na naszym blogu oraz instagramie.
Mąki dzielimy również pod kątem zbóż z jakich pochodzą. W naszym sklepie znajdziecie zdrowe mąki bogate w mikroskładniki takie jak fosfor, magnez, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B. Ich indeks glikemiczny również będzie niższy niż klasycznej mąki pszennej. Mowa oczywiście o mące kokosowej, orkiszowej, migdałowej, owsianej czy mące z ciecierzycy.