Strączki w diecie

Strączki w diecie odgrywają ogromną rolę. Przede wszystkim są świetnym i dużym źródłem białka. Fasola, ciecierzyca, soczewica itp. są bardzo sycące, a jednocześnie niskokaloryczne dzięki malej ilości tłuszczu. Fakt ten sprawia, że idealnie sprawdzą się podczas pracy nad swoją sylwetką oraz redukcją tkanki tłuszczowej. Strączki pod różną postacią bardzo skutecznie zastępują produkty mięsne. Z powodzeniem można robić z nich kotlety, burgery, mielone. Konsystencją również bardzo dobrze przypominają mięso.

Strączki

Soczewica zielona 500g

Soczewica zielona 500g
Soczewica zielona 500g

Soczewica zielona

Soczewica zielona to bogate źródło białka i błonnika. Bardzo szybko ją ugotujesz i przyrządzisz. Produkt prawie nie zawiera tłuszczu. Idealnie znajdzie swoje miejsce w dietach odchudzających.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

5,80 zł

szt.

Fasola Piękny Jaś karłowy 500g

Fasola Piękny Jaś karłowy 500g
Fasola Piękny Jaś karłowy 500g

Fasola piękny Jaś karłowy

Fasola Jaś jest popularnym w Polsce strączkiem. Jest to bogate źródło białka, witamin i minerałów. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,70 zł

szt.

Soczewica czerwona 1000g

Soczewica czerwona 1000g
Soczewica czerwona 1000g

Soczewica czerwona to prosta w przygotowaniu roślina strączkowa, po którą warto sięgać ze względu na jej wartości odżywcze. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

9,45 zł

Cena regularna: 13,50 zł

Najniższa cena: 13,50 zł
szt.
  • promocja

Jedną z zalet warzyw strączkowych jest ich cena. Są tanie oraz ogólnie dostępne. Posiadają też wiele zalet zdrowotnych. Dostarczają witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak żelazo, cynk, potas, wapń, magnez, selen. Po ich spożyciu nie pojawia się efekt szybkiego wzrostu glukozy we krwi dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. Są również źródłem zdrowych węglowodanów w tym błonnika mającego bardzo pozytywny wpływ na układ trawienny. Strączki bogate są w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Na wzdęcia po zjedzeniu warzyw strączkowych rozwiązaniem może być łączenie ich z innymi zielonymi warzywami nie posiadającymi skrobi. Dodatkowo aby uniknąć lub zmniejszyć gazy nie należy strączków łączyć z ciężkostrawnymi produktami. Skrajnym przykładem takiego gazotwórczego połączenia może być groch z kapustą czy fasolka po bretońsku.

Życzymy udanych zakupów oraz smacznego :) Opinie o naszym sklepie sprawdzicie w naszej wizytówce pod tym linkiem. Zapraszamy :) Natomiast w naszym kolejny dziale "Suplementy diety" sprawdźcie jak uzupełnić braki w mikro i makroskładniki brakujące w diecie. 

Zobaczcie jak zobaczyć pierożki z soczewicą. Dokładny przepis na kanale You Tube.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl