Migdały Kalifornijskie
Opis
Migdały kalifornijskie
Migdały mają zbawienny wpływ na kondycję skóry i jelit. Są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na układ nerwowy i sercowo-naczyniowy. Zawierają dużo błonnika, który poprawia pracę jelit.
Waga netto: zależnie od wariantu 200, 500 lub 1000g
Posiadają również wiele składników mineralnych i witamin. Działają odkwaszająco na organizm i wykazują właściwości antyoksydacyjne (zwalczając wolne rodniki). Migdały są źródłem sporej dawki witaminy E, B2, manganu, miedzi oraz białka.
Migdały kalifornijskie mimo swojej dość wysokiej kaloryczności zalecane są osobą redukującym tkankę tłuszczową. Nie podnoszą poziomu cukru we krwi, dają uczucie sytości nawet po zjedzeniu niewielkiej ilości. Zdrowe kwasy tłuszczowe wymienione powyżej pozytywnie wpływają na poprawę sylwetki oraz metabolizm.
Będą idealną zdrową przekąską w pracowity dzień, ale też świetnie sprawdzą się jako dodatek do deserów i słodkich śniadań.
Warta polecenia będzie również pasta migdałowa. Zerknij tutaj i sprawdź jej skład oraz właściwości.
Wartości odżywcze produktu w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2426 kJ / 579 kcal |
Tłuszcz | 49,93 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 21,55 g |
w tym cukry | 4,35 g |
Błonnik | 12,5 g |
Białko | 21,15 g |
Sól* | 0,002 g |
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Skład:
-
migdały kalifornijskie
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.