BIO Syrop z agawy 650g

Dostępność: tymczasowo niedostępny
Cena: 23,00 zł 23.00
ilość szt.
Zyskujesz 23 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Vivio
Kod produktu: A020-4852D_20220222155438

Opis

Syrop z agawy indeks glikemiczny

Syrop z agawy ma niski indeks glikemiczny, który wynosi od 15 do maksymalnie 30 zależnie od sposobu jego wytworzenia. Indeks glikemiczny jest zależny od zawartości fruktozy – im więcej fruktozy w składzie, tym niższy IG. Dlatego tak ważne jest aby szukać tego typu syropów w wysokiej jakości tak jak ma to miejsce w naszym sklepie. Oszukany syrop będzie miał dużo więcej białego cukru niż fruktozy. 

Waga netto: 650g

Do czego syrop z agawy najlepiej dodać? Będzie idealnym dodatkiem do ciast i deserów jako dodatek słodzący ale również jako pyszna polewa. Sprawdzi się też jako słodzik do herbaty, do gorących oraz zimnych owocowych napojów. Skutecznie dosłodzisz nim różnego rodzaju shake'i.

Jest to świetna alternatywa dla białego cukru. Syrop ten jest prawie 1,5 raza słodszy niż zwykły cukier dzięki czemu zużyjesz go dużo mniej, przyjmiesz dużo mniej kalorii aby tak samo skutecznie dosłodzić daną potrawę. Jest to naturalny słodzik pochodzący z naturalnych bio upraw. 

Syrop z agawy porównywalny w smaku i konsystencji do miodu, lecz zdecydowanie łagodniejszy i słodszy. Jest to substancja słodząca produkowana tylko z niektórych gatunków agawy.  Wytwarza się go wyciskanie soku z rdzenia agawy. Sok następnie jest podgrzewany i poddawany filtracji. W ten sposób dochodzi do hydrolizy cukrów złożonych w cukry proste (z znacznej mierze jest to fruktoza). W wyniku podgrzewania sok zamienia się płyn o konsystencji przypominającej lejący się miód. 

Syrop poprzez swoją duża zawartość fruktozy sprawia, że spożyty w nadmiarze może zwiększać ryzyko zachorowania na cukrzycę typu II. Jednak syrop stosowany z umiarem jest bezpieczny choć nie zaleca się spożywania syropu z agawy przez małe dzieci.

Do czego syrop z agawy

Ciekawostka:

Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20°C. Jeśli chodzi o zdrowe wypieki, desery i wiele pomysłów na zdrowe przekąski znajdziecie je również na naszej grupie na FB :)

 Wartości odżywcze

 

 Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane techniczne

Wysyłaj do EmpikPlace Tak

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl