Mąka ryżowa 1000g
Opis
Mąka ryżowa powstaje na skutek zmielenia ziaren ryżu. Jest idealną alternatywą dla ogólnodostępnej mąki pszennej. Stosuje się ją przede wszystkim w kuchni azjatyckiej. Mąka ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników i deserów. Mąkę ryżową stosuje się m.in. do przygotowania makaronu ryżowego, klusek, placków , blinów oraz zagęszczania kisieli, zup, sosów.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
|
|
Wartość energetyczna
|
1465 kJ / 349 kcal
|
Tłuszcz
|
0,7 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,15 g
|
Węglowodany
|
76,9 g
|
w tym cukry
|
2,0 g
|
Błonnik
|
2,3 g
|
Białko
|
7,6 g
|
Sól*
|
0,1 g
|
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 1kg mąki ryżowej.
Skład:
- mąka ryżowa
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.