Olimp Veggie Protein Bar 50g
Opis
Veggie Protein Bar 50g
Veggie Protein Bar 50g to pyszny baton białkowy o smaku double brownie dla wegan i wegetarian, którzy szukają prostego i zdrowego deseru z dużą ilością białka pochodzenia roślinnego (groch i ryż). Posiada dużą zawartość błonnika, a także nieco ponad 9 g węglowodanów. Produkt został pozbawiony laktozy i jest bezglutenowy, a także posiada niską zawartością cukrów.
VEGGIE PROTEIN BAR. Wysokobiałkowy (27% białka) baton o smaku Double brownie w polewie o smaku czekoladowym. Zawiera substancje słodzące.
Składniki: 31,5% protein blend (izolat białek grochu, koncentrat białek ryżu białego), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy*, 13,4% polewa o smaku czekoladowym (substancja słodząca – maltitole; tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion palmowych, shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 13%), emulgator – lecytyny (słonecznikowe)), olej rzepakowy, 6% kakao, emulgator – lecytyny (sojowe); 3% kawałki czekolady (substancja słodząca – maltitole; miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 12%), naturalny aromat waniliowy), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromat, substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe. *Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.
Wartość energetyczna |
Na porcję(1 baton)(50 g) |
na 100 g |
Wartość energetyczna |
838 kJ/ 201 kcal |
1677 kJ/401 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g 4,3 g |
22 g 8,7 g |
Węglowodany W tym cukry W tym poliole |
8,1 g 1,7 g 4,1 g |
16 g 3,5 g 8,1 g |
Błonnik |
12 g |
24 g |
Białko |
14 g |
27 g |
Sól |
0,26 g |
0,51 g |
Producent zaleca spożycie jednego batona Veggie Protein Bar dziennie.
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Najlepiej spożyć przed: patrz powyżej kodu kreskowego.