Instytut Kawy Kawa Dominikana Barahona AA
Opis
Kawa Dominikana
Kawa Dominikana to świetna 100% Arabika pochodząca z południowo-zachodniej części wyspy o nazwie Hispaniola. W subtelnym smaku kawy bardzo szybko wyczujesz nute czekolady, migdałów oraz miodu. Body jest zbalansowane z lekką słodyczą i intensywnym aromatem.
Kawa Dominikana Barahona AA idealnie smakuje w espresso. Ziarna dojrzewają w zacienionych miejscach często w małych gospodarstwach na bardzo dobrej jakości glebach. Warunki klimatyczne na wybrzeżach Republiki Dominikańskiej są wręcz idealne dla tego rodzaju kawy. Dowodem, że kawa jest bardzo wysokiej jakości jest fakt, że tylko 1/5 z całej uprawy sprzedawana jest na eksport. Reszta spożywana jest przez samych mieszkańców wyspy.
Właściwości i pochodzenie:
Region: Barahona
Wysokość upraw: 1200 - 1500m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: orzechowo-czekoladowe, kwiatowe, słodkie przyprawy
Kwasowość: zrównoważona
Kawa ta świetnie pobudzi i pozytywnie nastawi cię do zwiększonego wysiłku psychicznego w pracy lub fizycznego podczas treningu. Sprawdź i sam oceń. Smacznego :)
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.