Kawa Gwatemala - ziarna
Opis
Kawa Gwatemala
Kawa Gwatemala uprawiana jest powyżej 1400 m.n.p.m. na glebach wulkanicznych. Ziarna są bardzo wysokiej jakości dzięki ich bardzo szczegółowej selekcji.
Orzecha włoski i słodycz syropu klonowego to nuty smakowe jakie poczują Twoje kubki smakowe podczas delektowania się tą przepyszną kawą. Bardzo zróżnicowany region oraz warunki uprawy takie jak górskie tereny, jeziora, wulkany są przyczyną bardzo bogatego smaku.
Miejscem uprawy jest Santa Rosa to jeden z departamentów Gwatemali, położony na południu kraju. Sama Gwatemala sąsiaduje z morzem karaibskim oraz Oceanem spokojnym.
Region: Santa Rosa
Wysokość upraw: 1400 – 1800 m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: wyczuwalne nuty mineralne gleby, wiśnia, czekolada
Kwasowość: średnia cytrusowa
Body: 4/5
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.