Instytut Kawy Kawa Gwatemala huehuetenango SHB EP

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,00 zł

Cena regularna:

39.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 39 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Kawa Gwatemala Huehuetenango SHB

Kawa Gwatemala to aromatyczna podróż wprost do serca wulkanicznych wzgórz regionu Santa Rosa. Ziarna odmian Typica, Bourbon, Caturra i Catuai dojrzewają na wysokościach 1400–1800 m n.p.m., co nadaje naparowi wyjątkową głębię i szlachetność. Dzięki metodzie washed oraz rygorystycznemu ręcznemu sortowaniu każda filiżanka tej kawy zachwyca czystością smaku i perfekcyjnym balansem. Delikatna kwasowość spotyka się tu z nutami mlecznej czekolady, pomarańczy i syropu klonowego, tworząc wyrafinowany, a zarazem przyjemnie słodki profil.

Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona.

100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Region

Santa Rosa
Odmiana Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
Wysokość upraw

1200-1500 m n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość niska
Nuty smakowe  pomarańcza, czekolada mleczna, syrop klonowy
Przeznaczenie

kolba, kawiarka, automat

Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny.

Kawa Gwatemala

Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku.


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowy sposób uprawy

Kawa Gwatemala zawdzięcza swoją złożoność aż 300 unikalnym mikroklimatom, które tworzą doskonałe warunki do uprawy kawowca. Wpływ Atlantyku i Pacyfiku, żyzne gleby wulkaniczne oraz górskie tereny przekładają się na wyjątkową różnorodność smaków – każda farma oferuje coś unikalnego. Region Santa Rosa słynie z doskonale zbalansowanej arabiki uprawianej na wysokościach powyżej 1400 m n.p.m. Co więcej, dzięki wsparciu Anacafé – gwatemalskiego stowarzyszenia kawowego – nawet najmniejsze plantacje korzystają z nowoczesnych badań, szkoleń i technologii. To właśnie połączenie tradycji, natury i wiedzy sprawia, że kawa Gwatemala od lat zachwyca najbardziej wymagających smakoszy.

Dane techniczne

Wysyłaj do EmpikPlace Tak

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
Baton proteinowy Sztanga 70g
Baton proteinowy Sztanga 70g

7,40 zł

szt.
Instytut Kawy Kawa Brazylia Cerrado
Instytut Kawy Kawa Brazylia Cerrado

29,75 zł

Cena regularna:

35,00 zł

Najniższa cena: 97,75 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl