Instytut Kawy Kawa Gwatemala La Cumbre

Gwatemala La Cumbre.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,00 zł

Cena regularna:

69.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 69 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401221737

Opis

Kawa Gwatemala La Cumbre

Gwatemala La Cumbre to kawa o subtelnym, ale jednocześnie intrygującym profilu smakowym. Cytrusowa świeżość delikatnie przeplata się z aksamitną mleczną czekoladą, tworząc zbalansowaną kompozycję, którą dopełnia słodycz dojrzałej nektarynki. Jej lekkość i harmonijny charakter sprawiają, że doskonale wpisuje się w rytm wiosennych poranków oraz słonecznych, leniwych popołudni, dodając im odrobiny finezji i wyjątkowego aromatu.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Gwatemala

Region

Fraijanes Plateau
Odmiana Bourbon, Caturra, Catuai, Obata
Wysokość upraw

1800-2100m.n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość niska
Nuty smakowe pomarańcza, nektarynka, mleczna czekolada
 
 
Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.
 
Gwatemala La Cumbre Instytut Kawy przelewowa

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka mokra (washed) to proces, który wydobywa czystość i wyrazistość smaku ziaren, czyniąc je idealnymi do metod przelewowych. Świeżo zebrane owoce kawowca są najpierw pozbawiane miąższu, a następnie poddawane fermentacji w wodzie, gdzie enzymy usuwają resztki śluzu otaczającego ziarna. Po dokładnym płukaniu są suszone, co pozwala zachować ich naturalną kwasowość i lekkość. Dzięki tej metodzie kawa zyskuje bardziej przejrzysty, zbalansowany profil smakowy, często z nutami cytrusów, kwiatów i owoców pestkowych. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią subtelną słodycz i delikatne, orzeźwiające akcenty w kawie przelewowej.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl