Instytut Kawy Kawa Kenia Baragwi Gachami

Kawa Kenia Baragwi Gachami.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł

Cena regularna:

62.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331180425

Opis

Kawa Kenia Baragwi Gachami 

Kenia to arabika, która zachwyca intensywnymi, afrykańskimi akcentami. Jej profil smakowy łączy wyraziste nuty czerwonej porzeczki, melona i zielonej herbaty, tworząc orzeźwiającą i złożoną kompozycję. Delikatny kwiatowy aromat dodaje jej lekkości, a pełne body i wysoka kwasowość podkreślają jej charakterystyczny, dynamiczny smak. To kawa dla tych, którzy szukają wyrazistych, owocowych doznań i klasycznej afrykańskiej świeżości.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kenia

Region

Kirinyaga District
Odmiana Arabica SL34, SL28
Wysokość upraw

1800 m n.p.m.

Obróbka washed
Kwasowość średnia
Nuty smakowe czerwona porzeczka, melon, zielona herbata
 
 

 Kenia Baragwi Gachami Instytut Kawy kawa przelewowa


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka mokra (washed) to proces, który wydobywa czystość i wyrazistość smaku ziaren, czyniąc je idealnymi do metod przelewowych. Świeżo zebrane owoce kawowca są najpierw pozbawiane miąższu, a następnie poddawane fermentacji w wodzie, gdzie enzymy usuwają resztki śluzu otaczającego ziarna. Po dokładnym płukaniu są suszone, co pozwala zachować ich naturalną kwasowość i lekkość. Dzięki tej metodzie kawa zyskuje bardziej przejrzysty, zbalansowany profil smakowy, często z nutami cytrusów, kwiatów i owoców pestkowych. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią subtelną słodycz i delikatne, orzeźwiające akcenty w kawie przelewowej.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl