Instytut Kawy Kawa Kenia Endebess

Kawa Kenia Endebess.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,00 zł

Cena regularna:

69.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 69 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331181636

Opis

Kawa Kenia Endebess

Kawa z regionu Trans-Nzoia w Kenii to wyjątkowa kompozycja odmian Arabica SL34, SL28, Batian i Ruiru 11, która zachwyca swoją złożonością. Już pierwszy łyk przynosi soczyste nuty truskawek, dodające świeżości i owocowej lekkości. Następnie na podniebieniu rozwijają się intensywne akcenty borówek, które wprowadzają głębię i delikatną słodycz. Subtelne nuty rumu nadają egzotycznego charakteru, a aksamitna czekolada harmonijnie dopełnia całość, tworząc elegancką, bogatą kompozycję. Średnia kwasowość sprawia, że kawa jest doskonale zbalansowana, oferując wielowymiarowe, a jednocześnie przyjemnie łagodne doznania smakowe.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kenia

Region

Trans - Nzoia
Odmiana Arabica SL34, SL28, Batain, Ruiru 11
Wysokość upraw

1400 m n.p.m.

Obróbka natural
Kwasowość średnia
Nuty smakowe truskawki, borówki, rum, czekolada
 Kawa Kenia Endebess Instytut Kawy

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Kawa z farmy D’Ollier to esencja tradycji i rzemieślniczej precyzji, której historia sięga lat 40. XX wieku. Początkowo przetwarzana przez rodzinę D’Ollier, przez dekady przechodziła w różne ręce, by w 2011 roku trafić do obecnych właścicieli, kontynuujących jej wyjątkowe dziedzictwo. Wiśnie kawowca zbierane są ręcznie, a do produkcji trafiają wyłącznie najlepsze owoce, które następnie suszy się przez 21 do 35 dni, co podkreśla ich naturalny smak i aromat. Każda filiżanka tej kawy to połączenie wieloletniego doświadczenia i pasji, które składają się na bogaty, pełen głębi profil smakowy.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl