Instytut Kawy Kawa Kolumbia El Porvenir

Kolumbia El Porvenir.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 129,00 zł

Cena regularna:

129.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 129 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250401143709

Opis

Kawa Kolumbia El Porvenir

Kolumbia El Porvenir to kawa o wyjątkowym charakterze – nie tylko pod względem smaku, ale i historii. Pochodzi z odmiany Tabi Roigo, która powstała jako odpowiedź na wyzwania, przed którymi stawały plantacje kawy. Jej narodziny to wynik skrzyżowania trzech odmian – Typica, Bourbon i Timor – co pozwoliło połączyć ich najlepsze cechy: odporność, głębię smaku i wyjątkową jakość. Można więc powiedzieć, że to ziarno waleczne, stworzone, by pokonywać trudności – zarówno na plantacji, jak i w filiżance.

Delikatna kwasowość białych winogron łączy się tu z soczystą owocowością wiśni kawowca i żurawiny, a całość dopełnia aksamitna słodycz mlecznej czekolady. Świetnie sprawdzi się w metodach przelewowych, gdzie w pełni rozwija swoje niuanse smakowe.

To propozycja dla tych, którzy w kawie – i w życiu – szukają czegoś więcej niż oczywistości.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kolumbia

Region

Circasia, Quindio
Odmiana Tabi Roigo
Wysokość upraw

1570 m.n.p.m.

Obróbka natural anaerobic
Kwasowość średnia
Nuty smakowe białe winogrono, wiśnie, żurawina, czekolada mleczna

 Instytut Kawy Kawa Kolumbia El Porvenir


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka natural anaerobic to unikalna metoda fermentacji ziaren kawy, która nadaje jej intensywny, złożony profil smakowy. Świeżo zebrane owoce kawowca umieszcza się w szczelnych zbiornikach, gdzie fermentują w środowisku beztlenowym. W wyniku tego procesu cukry i enzymy w miąższu owocu rozwijają głębokie, owocowe nuty, często z akcentami tropikalnych owoców, czerwonego wina czy przypraw korzennych. Po fermentacji ziarna są suszone na słońcu, co dodatkowo wzmacnia ich naturalną słodycz i intensywność aromatu. To metoda wybierana przez miłośników kawy poszukujących wyjątkowych, nietuzinkowych doznań smakowych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"
Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"

595,00 zł

Cena regularna:

714,00 zł

Najniższa cena: 139,00 zł
szt.
Instytut Kawy Zestaw "Na dobry start!"
Instytut Kawy Zestaw "Na dobry start!"

329,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl