Instytut Kawy Kawa Kolumbia Los Alamos

Kawa Kolumbia Los Alamos.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł

Cena regularna:

79.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 79 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331131241

Opis

Kawa Kolumbia Los Alamos

Kawa z kolumbijskiego regionu Circasia, odmiany Castillo, to wyjątkowa propozycja dla miłośników przelewowych metod parzenia. Jej średnie wypalenie pozwala wydobyć pełnię owocowych nut – soczystych, czerwonych jabłek i subtelnej kwasowości czereśni, które harmonijnie łączą się z głęboką czekoladą i wyraźnymi akcentami rumu. Dzięki zbalansowanemu profilowi smakowemu i naturalnej słodyczy ta kawa sprawdzi się zarówno jako poranne pobudzenie, jak i elegancki dodatek do popołudniowej chwili relaksu. Idealna dla tych, którzy chcą odkryć bogactwo smaków kawy przelewowej i doświadczyć jej wyjątkowej delikatności.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Kolumbia

Region

Circasia, Quindio
Odmiana Castillo
Wysokość upraw

1570 m.n.p.m.

Obróbka natural anaerobic
Kwasowość średnia
Nuty smakowe czerwone jabłko, czereśnie, czekolada, rum

Instytut Kawy Kawa przelewowa Kolumbia Los Alamos


Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Obróbka natural anaerobic to unikalna metoda fermentacji ziaren kawy, która nadaje jej intensywny, złożony profil smakowy. Świeżo zebrane owoce kawowca umieszcza się w szczelnych zbiornikach, gdzie fermentują w środowisku beztlenowym. W wyniku tego procesu cukry i enzymy w miąższu owocu rozwijają głębokie, owocowe nuty, często z akcentami tropikalnych owoców, czerwonego wina czy przypraw korzennych. Po fermentacji ziarna są suszone na słońcu, co dodatkowo wzmacnia ich naturalną słodycz i intensywność aromatu. To metoda wybierana przez miłośników kawy poszukujących wyjątkowych, nietuzinkowych doznań smakowych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"
Instytut Kawy Zestaw "5+1 kg GRATIS"

595,00 zł

Cena regularna:

714,00 zł

Najniższa cena: 139,00 zł
szt.
Instytut Kawy Zestaw "Italian Style"
Instytut Kawy Zestaw "Italian Style"

139,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl