Instytut Kawy Kawa Palermo
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Instytut Kawy Kawa Palermo
Palermo to kawa o intensywnym charakterze, która szybko postawi Cię na nogi w chwilach zmęczenia. Połączenie słodyczy, nut orzechowych i czekoladowych w arabice z siłą robusty tworzy wyjątkową, pełną smaku mieszankę o minimalnej kwasowości. Choć robusta jest mniej szlachetna od arabiki, zawiera nawet cztery razy więcej kofeiny. W mieszance Palermo jej ilość jest wyważona – dominujący pozostaje smak i aromat brazylijskiej arabiki, a robusta dodaje całości mocy i charakteru.
Kawa z gatunku Arabika i Robusta, ziarnista, palona.
Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania.
Pochodzenie |
70% arabika Brazylia, 30% robusta Gwatemala |
Kwasowość | niska |
Nuty smakowe | deserowa czekolada, palony karmel, prażone orzechy |
Przeznaczenie |
kolba, kawiarka, automat |

Data palenia
Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.
Data przydatności
Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.
Dlaczego kawa musi odpocząć?
Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.
Przechowywanie
Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.