Instytut Kawy Kawa Salvador Finca Espana

Kawa Salvador Finca Espana.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł

Cena regularna:

62.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Instytut Kawy
Kod produktu: 9824-55747_20250331193514

Opis

Kawa Salvador Finca Espana

El Salvador Finca España to wyjątkowa kawa speciality o bogatym, harmonijnym profilu smakowym. Jej naturalna słodycz przypomina kruche ciasteczka, a delikatna owocowa kwasowość nadaje jej lekkości i świeżości. Dzięki obróbce natural anaerobic ziarna zyskują gładkie, krągłe body, które sprawia, że każdy łyk jest przyjemnie aksamitny. To doskonały wybór dla tych, którzy szukają kawy o idealnym balansie między słodyczą a subtelną kwasowością.

100% Arabika

Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.

Data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. 

Kraj

Salvador

Region

El Balsamos
Odmiana Castilo, Bourbon
Wysokość upraw

1400 - 1500 m.n.p.m.

Obróbka natural anaerobic
Kwasowość średnia
Nuty smakowe jabłko, ciasteczko, pomarańcza
 
Kawa Salvador Finca Espana Instytut Kawy Przelewowa

Data palenia

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.


Wyjątkowa obróbka ziaren kawy

Finca España to farma położona na żyznych, wulkanicznych glebach regionu San Salvador w paśmie górskim El Bálsamo. Przez lata uprawiano tu głównie kawę komercyjną, jednak obecna właścicielka, która odziedziczyła plantację po dziadku, postanowiła skupić się na produkcji kawy speciality, stawiając na jakość i precyzyjne rolnictwo. Dzięki regularnym badaniom gleby i indywidualnemu podejściu do upraw, każde ziarno dojrzewa w optymalnych warunkach, co przekłada się na wyjątkową głębię smaku tej kawy.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Inni wybrali również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl