Instytut Kawy Kawa Torino
Cena regularna:
42,00 zł
towar niedostępny

Opis
Kawa Torino od Instytutu Kawy
Kawa Torino to esencja włoskiego stylu – harmonijna, łagodna i cudownie słodka. Mieszanka trzech arabik jakości speciality (z Brazylii, Nikaragui i Dominikany) zachwyca gładkim body, niską kwasowością i wyraźnie wyczuwalnymi nutami orzechów włoskich, migdałów, karmelu i czekolady. To kawa stworzona z myślą o klasycznym espresso, ale równie dobrze sprawdza się z mlekiem – tworząc aksamitne cappuccino czy latte.
Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona.
100% Arabika, mieszanka, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania.
Pochodzenie |
Brazylia, Nikaragua, Dominikana |
Kwasowość | niska, słodka |
Nuty smakowe | orzechy włoskie, migdały, karmel, czekolada |
Przeznaczenie |
kolba, kawiarka, automat |
Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny.
Data palenia
Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.
Data przydatności
Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia.
Dlaczego kawa musi odpocząć?
Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.
Przechowywanie
Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu.
Wyjątkowy skład - najlepszy smak prawdziwej włoskiej kawy
Kawa Torino to starannie skomponowana mieszanka trzech wyjątkowych arabik: brazylijska kawa Mundo Novo z regionu Cerrado odpowiada za głęboki, czekoladowy charakter i intensywne nuty kakao, nikaraguańska Rio Coco (Caturra, Typica) z regionu San Juan del Rio Coco wnosi owocową kwaskowatość, nuty moreli, orzechów oraz czekolady, a dominikańska arabika (Typica, Caturra, Mundo Novo, Bourbon) z regionu Barahona dopełnia całość delikatną słodyczą migdałów i miodu. Wszystko to składa się na wyjątkowy, zrównoważony smak i bogaty aromat, który czyni Kawę Torino doskonałą propozycją dla miłośników wielowymiarowych kawowych doznań.
Dane techniczne
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.