Składniki na hummus z ciecierzycy
Składniki na hummus z ciecierzycy wskazujemy poniżej. Danie to jest bardzo zdrowe i posiada bardzo dużo białka pochodzenia roślinnego dzięki oczywiście samej cieciorce. Smak oraz aromat zawartego w nim czosnku powoduje, że smak nie jest mdły tylko ciekawy i bogaty.
Oczywiście nie może zabraknąć podstawowego składnika jakim jest ciecierzyca, znajdziesz również poniżej kmin rzymski, oliwe z oliwek, pasta sezamowa tahini oraz sól himalajską o wielu pro zdrowotnych właściwościach.
Sól himalajska mielona 1000g
Sól himalajska mielona
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Kmin rzymski 50g
Kmin rzymki to dość pikantna, lekko gorzka przyprawa o pięknym intensywnym aromacie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Ciecierzyca
Ciecierzyca (cieciorka)
Ciecierzyca (cieciorka) jest bogatym w białko strączkiem. Jej prozdrowotne właściwości obniżają poziom cholesterolu oraz zmniejsza ciśnienie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Oliwa z oliwek
Oliwa z oliwek jest najchętniej wybieranym tłuszczem roślinnym.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta sezamowa tahini 500g
Pasta sezamowa Tahini to świetny dodatek do sosów, hummusu czy owsianki. Zobacz również w opisie produktu do czego możesz ją wykorzystać.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Jak przygotować sam hummus przeczytasz na naszym blogu pod tym linkiem. Zerknij również na pozostałe przepisy oraz artykuły dotyczące treningu oraz zdrowego odżywiania.
Serwować pastę jaką jest hummus możesz na wiele sposobów. Najbardziej popularnym jest podawanie go z pieczywem. Jednak świetnym i dietetycznym rozwiązaniem jakie polecamy to spożywanie go z warzywami pokrojonymi w słupki . Hummus pełni wtedy role dipu. Jeśli ktoś nie lubi warzyw. Uważa je za nudne i bez smaku. Niech spróbuje wersji z hummusem. Smakuje wybornie.